Taylor betegség miatt nem tudott pályára lépni. Nélküle is jól kezdtünk, 6-2 volt az első percek után. A negyed közepén tartottuk a különbséget (6-10). Ezt is tudtuk még növelni, 17-11-es vezetésünknél időt kért a hazaiak edzője. Szerencsére nem tört meg a lendület, Dúl hármasával 22-14-re vezettünk. A negyed végén egy 5-0-val még rá tudtunk tenni egy lapáttal (16-29).

A második szakaszt is jól kezdtük, az első két percet 4-0-ra nyertük, majd Varga Zsófi emelt be egy triplát (16-36). Időt is kért a hazaiak edzője. Ygueravide is dobott egy hármast, Cannon pedig négy perc után szerezte a negyed első hazai kosarát (20-41). Továbbra is remekül védekeztünk, így nőtt az előny (20-48). A félidő hajrájában kicsit faragott a hátrányából a Csata, de így is komoly előnnyel mehettünk a nagyszünetre (30-56).

A hazai tripla vezette fel a második félidőt. Másfél perc után Raksányi dobta be mindkét büntetőjét. Húsz pontra jött fel a Csata (38-58). Merim Mehmedovic időt is kért. Megtört a lendület, beestek a triplák is hazai oldalon, nálunk viszont hat percet kellett várni az első akciókosárra. Barnai ráadásul a plusz büntetőt is bedobta (44-61). Raksányi parádés hármasára jött a válasz. Tizenöt ponttal vezettünk (49-64). Ygueravide is “triplázott” (49-67). A zárószakasz előtt 70-54-re vezettünk.

Raksányi kosarával kezdődőtt az utolsó negyed, sajnos a büntető kimaradt. Megint beesett egy tripla a hazaiaktól. Kellett Török hárompontosa (59-75). Hat perccel a vége előtt Ygueravide dobott újabb triplát, ami után időt kért Tursics Krisztián (61-80). A hajrának húszpontos vezetéssel vágtunk neki (64-84). Ebben egy 4-0-ás hazai roham után Raksányi két fontos büntetőt értékesített. A hátralévő időben már nem történt fordulat, így végül magabiztos, bravúros győzelemmel zártuk az alapszakaszt.

Merim Mehmedovic: – Jól játszottunk az elejétől kezdve, amit megbeszéltünk, szinte mindent megcsináltunk. Nagyon kellett ez a siker, így nyugodtan készülhetünk a Magyar Kupára.

Sandra Ygueravide: – Az első félidőben komoly előnyre tettünk szert, utána vissza tudtuk verni a hazaiak felzárkózási kísérletét, és végig kontroll alatt tudtuk tartani a mérkőzést.