Május 30-án tartottuk csapatbemutató sajtótájékoztatónkat, amelyen az is hivatalossá vált, hogy a brit-amerikai Kristine Anigwe az UNI Győr színeiben folytatja pályafutását. A center a WNBA-s Chicago Skytól érkezik Magyarországra.

 

Kristine Londonban látta meg a napvilágot 1997. március 31-én, nigériai szülők gyermekeként, majd fiatalon az amerikai Phoenixbe költöztek, ahol megkapta az állampolgárságot is, így már fiatalként az USA válogatottjában szerepelhetett. Nem is eredménytelenül, hiszen az U17-es és az U19-es nemzeti együttes tagjaként is világbajnoki címet tudott szerezni.

 

Egyetemi éveit Berkeley-ben töltötte, a Kaliforniai Egyetemen, ahol első évében zsinórban 8 héten át nyerte meg a Hét Újonca díjat, amivel rögtön az Év Újonca cím is hozzá került a szezon végén. Kristine rekordot rekordra halmozott az egyetemen, utolsó évében a liga legjobb védőjének is megválasztották.

Az egyetem után következett a WNBA draft, ahol az első kör 9. helyén vitte el a Connecticut Sun, de hamar el is cserélte a Dallas Wingshez. Dallas után következett Los Angeles, majd visszatért a Dallashoz, amely ismét Los Angelesbe cserélte el. Tavaly a Phoenix Mercury-ban kapott lehetőséget, számára hazai pályán, a nemrég kezdődött szezonban pedig a Chicago Sky csapatát erősíti. A WNBA-ben (nem számolva az idei szezont) eddig 64 mérkőzést játszott, ezeken átlagban 10 percet töltve a pályán 2,5 lepattanót és 3 pontot átlagolt.

 

Az európai porondon először a török Belediyespor csapatában mutatkozott be, 2019-ben, majd 2020-ban az országon belül váltott csapatot, amikor a Mersin együttesébe igazolt. Az előző idényt az olasz Virtus Eirene Ragusa együttesében töltötte.

 

Kristine a Győrbe igazolásáról a következőt mondta el honlapunknak: „Nagyon izgatott vagyok, hogy egy ilyen presztízsű klubhoz igazolhatok, és hogy rengeteg tehetséges játékossal vehetem magam körbe ismét. Még sosem játszottam Magyarországon, szóval teljesen új környezet lesz számomra, de várom már, hogy megérkezzek. Mielőtt aláírtam volna, kedves barátommal Beatrice Mompremierrel konzultáltam, aki elmondta, hogy nagyon szeretett itt lenni, illetve szerinte jól be fogok tudni illeszkedni.”

 

„Nem titok, hogy Beatrice Mompremier pótlására igazoltuk, két évre. Jelenleg ugye a Chicago Sky játékosa, illetve a brit válogatott elsőszámú centere. Tavalyi szezont a Ragusa együttesénél töltötte, így olasz tapasztalatokkal érkezik hozzánk. 196 centiméter magas, jó adottságokkal rendelkezik. Azokat a technikai és taktikai elvárásokat is tudja, amit mi látni szeretnénk. Mind támadásban, mint védekezésben hasznos tagja lehet a csapatunknak.” – mondta el Fűzy András új játékosunkról.

 

Üdv Győrben, Kristine!