Mint arról már korábban beszámoltunk, a SERCO UNI Győrben folytatja pályafutását Hegedűs Janka. A 4-5 pozícióban bevethető játékos a TFSE-MTK együttesétől érkezik.

 

Hegedűs Janka a 2010/11-es idényben, a Vasas csapatában mutatkozott be az élvonalban, ahol három szezont húzott le, mielőtt az Egyesült Államokba tette át székhelyét. A Florida Nemzetközi Egyetemen négy év alatt összesen 82 mérkőzésen lépett pályára, az utolsó két szezonjában alapemberként számított rá az edzői stáb.

 

Az amerikai kitérő után egy évet töltött Franciaországban, a BF Escaudain csapatában, ahonnan az MTK-ba tért haza 2018-ban. A fővárosi együttes után egy évet a PEAC-ban játszott, majd két szezont töltött a Ludovika Csatában, ahonnan a TFSE-MTK-ba igazolt. Klubunkkal két éves, 1+1-es szerződést kötött

 

Janka időközben az Universiade válogatottban is pályára lépett 2017-ben, illetve a Földi Attila vezette 3x3 nemzeti együttesnek is tagja volt 2022-ben, ahogyan jelenleg is a bécsi világbajnokságon képviseli hazánkat.

 

Újdonsült játékosunk így nyilatkozott a klubváltásról: „Azért döntöttem az átigazolás mellett, mert szeretném magam egy Euroliga szintű csapatban megnézni, hogy hol vannak a határaim, és esetleg kitolni azokat. Szeretnék egy megbízható, hasznos tagja lenni a csapatnak, akire lehet számítani a pályán és azon kívül is. Mindent meg fogok tenni az edzéseken és a meccseken azért, hogy a Győr egy eredményes szezont tudjon zárni a következő évben.”

 

Üdv Győrben, Janka!

Fotó: Girgász Péter/MKOSZ