SERCO UNI Győr–Vasas Akadémia 96–65 (26–20, 18–18, 27–14, 25–13)

Győr, női Magyar Kupa-mérkőzés, 100 néző. V.: Kapitány, Rózsavölgyi, dr. Németh.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 16/6, Dombai, Dubei 5, WILLIAMS 11, MOMPREMIER 14. Cs.: Weninger 4, Oroszová 9/3, RUFF-NAGY D. 10, TÖRÖK Á. 15/6, Bach 4, Varga Zs. 2, Rozmán 6/6. Edző: Cziczás László.

Vasas: PAPP K. 17/9, Smailbegovic 4, Tóth O. 4, MADÁR E. 11/3, NUNN 11. Cs.: Pardee 9, Budácsik 2, Szerencsés 1, Madár K. 2, Salamon 4, Van Rijs. Edző: Milos Pavlovic.

Nem kezdtük jól a találkozót, a Vasas 6–0-ra ellépett, az első pontjainkat Ellenberg szerezte triplából. A folytatásban Ellenberg újabb triplájával egyenlítettünk (10–10). Fej fej mellett haladt a két csapat, többnyire a Vasasnál volt az előny, nekünk kellett futni az eredmény után. Ha triplát dobtak a vendégek, akkor mi is azzal válaszoltunk. Ruff-Nagy büntetőivel először vezettünk a mérkőzésen (20–18). A szakasz végére újabb büntetőkkel növeltük előnyünket (24–18). A negyed Weninger-duplával zárult, így 26–20-ra vezettünk tíz perc játék után.

Kosárra kosár – így kezdődött a második negyed, maradt is a hat pont különbség (13. perc: 30–24). Kissé megálltunk a pontgyártásban, a vendégek ezt kihasználták, és a játékrész közepén kiegyenlítettek (30–30). Mompremier nem engedte, hogy előnybe kerüljön a Vasas. Továbbra sem tudtunk nagyobb előnyt kiépíteni, a nagyszünetben 44–38 volt a javunkra.

A második félidő elején tudtuk kicsit növelni az előnyt (49–41), de igazán ettől sem jöttünk lendületbe. A negyed közepén viszont sikerült egy kicsit fokozni a tempót, 57–45-nél időt is kért a vendégek edzője, Milos Pavlovic. Jelentősen ezután sem változott a meccs képe, a harmadik negyed hajrájában 64–50-re vezettünk, a zárószakasz előtt pedig 71–52 volt az állás.

Az utolsó tíz percre sok nyitott kérdés nem maradt, a különbség tovább nőtt, a Vasas mintha elfáradt volna egy kicsit (34. perc: 80–58). Az olló folyamatosan nyílt, 87–60-ról kezdődhetett meg a véghajrá. Rozmán emelt be egy triplát, ami után időt kért a vendégek edzője (90–62). A végén már azért lehetett szurkolni, hogy meglegyen a száz dobott pont. Ez végül nem jött össze, a biztos továbbjutás azonban igen. Folytatás már az elődöntőben, március 9-én, Sopronban – a Sopron Basket ellen.

Cziczás László: – Kellett egy félidő, mire a kívánt sebességet elértük, utána azonban már nem volt kérdéses a sikerünk. Nagyon örülünk, hogy két euroligás csapat mellett ott vagyunk a legjobb négy között ez volt a célunk. Szeretnénk ott is jól szerepelni

Török Ágnes: – Három hete nem volt meccsünk, így talán érthető, hogy lassabban melegedtünk bele. Annak örülök, hogy a második félidőben már jól és eredményesen tudtunk játszani.

Milos Pavlovic: – A különbség azt gondolom, a meccs összképe alapján nem teljesen reális. AZ első félidőben jól játszottunk, utána viszont talán elfáradtunk. Gratulálok a győrieknek, sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Mi pedig készülünk a vasárnapi bajnoki rangadóra.

Papp Klaudia: – Az első félidőben a megbeszéltek szerint játszottunk, a másodikban azonban elfáradtunk, nem úgy jöttek össze a dolgok. Annak azért örülünk, hogy három év után játszhattunk a Magyar Kupában, még ha egy kicsit más lebonyolításban is. 

Fotó: Nagy Gábor