Közeleg az év vége, és a karácsonyi időszak, ami sokaknak az év egyik legboldogabb és szeretetteljesebb pár hete. Sajnos azonban nem mindenkinek lehet olyan felhőtlen a karácsonya, mint másoknak. Rengeteg gyermek van olyan helyzetben, hogy nem töltheti családjával az ünnepeket, és nem jut ajándék a fa alá. A SERCO UNI Győr csapata a következő három hazai mérkőzésén gyűjtést szervez, két különböző szervezetnek is.

 

Évről évre nagy sikerrel működik a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében a Cipősdoboz program. Idén sincs ez máshogyan, a cikkünk írtakor 3642 cipősdoboz gyűlt össze, amelyet a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül juttat el a gyermekekhez, még az ünnepek előtt. A dobozok elsődleges „kikötői” gyermekotthonok, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékos gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolák, egyesületek, alapítványok, civil szervezetek. Csapatunk játékosai szintén készülnek cipősdobozokkal, amelyeket mind a három maradék hazai meccsünkön (december 11-14-17) várunk, leadni belépéskor a pénztárnál lehet majd, mi pedig eljuttatjuk azokat egy gyűjtőpontra. Az akcióról minden részletes információ megtalálható a http://ciposdoboz.hu/ oldalon!

Az utolsó hazai mérkőzésen, a Lurkó Alapítványnak gyűjtünk! A Lurkó Győri Kórház Gyermek Osztályért Alapítvány 2002-ben alakult. A Petz Aladár Megyei Oktató Korház Gyermekosztályán fekvő és a vizsgálatra várakozó gyermekekkel játszanak és szerveznek különböző foglalkozásokat. Önkéntes segítőiknek és a hozzájuk érkező adományoknak köszönhetően nap, mint nap azért vannak, hogy könnyebb legyen a gyermekeknek a kórházban eltöltött időszak. A jelenlegi helyzetben nagy szükségük lenne olyan kézműves eszközökre, amelyeket fekvőbeteg gyermekek is tudnak használni. Festőkészlet, vízfesték, tempera, gyöngyfűzéshez használt eszközök. A kuratórium elnökasszonya kiemelte, nagy szükség lenne társasjátékokra és főleg UNO kártyákra, mivel jelenleg a 17 kórteremre 2 pakli kártyát tudnak biztosítani.

 

A meccsekre a bejáratnál pénzgyűjtőurnát is helyezünk el, aki esetleg pénzzel szeretné támogatni a szervezeteket! A cipősdobozt és egyéb tárgyakat a pénztárnál legyenek kedvesek hagyni, ahol munkatársunk segít eljuttatni azokat a megfelelő helyre!

 

Számítunk a közösségünk segítő erejére a fenti gyűjtésekben. Próbáljunk meg szép karácsonyt teremteni azoknak a gyerekeknek, akiknek ez nem adatik meg!