Csapatunk erőnléti edzőjét, Sebestyén Balázst kérdeztük arról, hogyan teltek a bajnokság utáni hetek a fizikai felkészítés terén, illetve hogy mi vár majd a játékosokra a következő hetekben.

 

„Elsősorban egyénileg próbáltuk fejleszteni a játékosokat a bajnokság befejezését követő időszakban – kezdte Sebestyén Balázs. – Nagyon fontosnak tartom, hogy júniusban és júliusban is szervezett formában vannak az edzések, hiszen sokkal hatékonyabban lehet így eredményt elérni, mint a kiküldött edzéstervekkel. Azzal sem volt gond soha, de így legalább jobban látjuk, miben kell javítani, segíteni, fejleszteni.”

 

A szakember, aki a győri úszókkal is foglalkozik, úgy véli, ő maga is sokat fejlődött a kosárlabdázók fizikai felkészítésében.

„Új volt nekem, kicsit tartottam is tőle, de a feleségem, Sebestyén-Ádám Csilla – aki a Széchenyi-akadémia egyik utánpótlásedzője jelenleg – miatt sem állt távol tőlem sosem a sportág. Most már úgy érzem, megtaláltam azokat a specialitásokat, amit a kosárlabda igényel ezen a téren” – fogalmazott a szakember, aki az új vezetőedzővel, Cziczás Lászlóval egyeztette a felkészülési programot.

„Laci javasolta, hogy így dolgozzunk a nyáron, korábban a válogatottban Székely Norbert szövetségi kapitánnyal a játékosokkal csinált ilyen programot, amiről pozitív tapasztalataik voltak. Természetesen kell a pihenés, a feltöltődés a játékosoknak, ezt meg is kapják, de biztos, hogy így az augusztusi felkészülést előbbről tudják kezdeni a játékosok. Szükség is lesz erre, hiszen hosszú idő nem áll majd rendelkezésre, a szezon szeptember végén kezdődik, előtte pár héttel pedig már edzőmeccsek lesznek, akkor egyre kevesebb idő lesz a fizikai paraméterek javítására. Ami még fontos, hogy a mostani időszakban a kisebb-nagyobb sérülések kezelésére, a rehabilitációra is több lehetőség adódik” – tette hozzá Sebestyén Balázs, aki eddig az utánpótlásra is felügyelt, ám ott már lesz segítsége Vitéz Márton személyében.

 

„Elsősorban a nagycsapat tartozik majd hozzám, de az utánpótlást sem engedem el teljesen. Vannak terveim, hogy az egész klubra az utánpótlástól kezdve egységes rendszert dolgozzunk ki, hiszen ha a játékosok már fiatalon hozzászoknak ezekhez a dolgokhoz, tapasztaltabbak lesznek ezen a téren is, így könnyebb lesz őket integrálni a magasabb szintekre” – mondta végezetül Sebestyén Balázs.