Sopron Basket–SERCO UNI Győr 65–45 (26–11, 14–14, 13–12, 12–8)

Sopron, NB I-es női mérkőzés, 1000 néző. V.: Kapitány, Goda, Györfy.

Sopron Basket: Fegyverneky 10/3, BÖRÖNDY 7/3, Sitku, BROOKS 17/3, MAGBEGOR 13/3. Cs.: TURNER 11/3, Kunek 4/3, Erdélyiová, Varga A. 3/3, Sztankovics, Czukor. Edző: Gáspár Dávid.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 12, Dubei 9/3, Dombai 5/3, Török Á., Mompremier 4. Cs.: Williams 2, RUFF-NAGY D. 10, Bach 1, Oroszová 2, Weninger. Edző: Cziczás László.

A meccs részeletes statisztikája ide kattintva érhető el.

Fegyverneky triplájával kezdődött a pontgyártás a rangadón, amit egy duplával toldott meg a soproniak vezére. Dubeié volt az első kosarunk, kár, hogy a bónusz kimaradt. Nem dobtunk jól, a soproniak ezt kihasználva kilenc ponttal elléptek (13–4). Indokolt volt Cziczás László időkérése. Ez sem sokat segített, leragadtunk négy pontnál, miközben a hazaiak már 17-nél jártak. Bach büntetőjével mozdultunk el a holtpontról, de csak az egyik volt sikeres. Dombai duplája apró lépés volt csak előre, majd Ruff-Nagy labdaszerzés után elért kosarát követően Gáspár Dávid is időt kért  (22–9). Egyik csapat sem volt jó támadásban, így sok pont nem született, tíz perc játék után 26–11 volt a hazaiak javára.

Soproni kosárral kezdődött a második szakasz, mi viszont továbbra sem nagyon találtuk a gyűrűbe vezető uta. Turner triplája után időt is kellett kérnie Cziczás Lászlónak, pedig csak két perc telt el a negyedből (33–11). A negyed feléhez érve is ez volt az állás, az első kosarunkat több mint öt perc után Ellenberg szerezte a negyedben, majd Dubei is faragott a hátrányból (33–15). Dubei és Dombai egy triplából is betalált, de még mindig nagy hátrányban voltunk, viszont kicsit jobban nézett ki az eredményjelző (35–21). Nem hiányzott Brooks hármasa. A nagyszünetre sokkal nem lett szűkebb az olló, de legalább nem nyílt ki még jobban (40–25).

Ellenberg kosarával kezdődött a második félidő, Ruff-Nagy pedig tovább apasztotta a hátrányt. Kiegyenlített volt az állás, a 25. percben már csak 11 pont volt a hátrányunk (42–31). Turnerre fújtak, ebből megint tíz pont közelébe kerültünk, a lélektani határon belülre viszont nem tudtunk belépni, hiába volt hozzá labdánk (44–33). Nem sokkal később aztán Oroszová találatával már csak kilenc pont mínuszban voltunk (44–35). A zárónegyedre megint nőtt egy kicsit a különbség (53–37).

Az utolsó tíz percben a 13–15 pont körüli soproni vezetés állandósult. Sokat rontott támadásban a címvédő is, de ezeket nem tudtuk kihasználni. Öt perc volt hátra, 56–43 volt a házigazda javára. A véghajrának 56–45-tel mentek neki a csapatok. Ebben már újabb fordulat nem jött, a Sopron rendkívül küzdelmes, kevésbé színvonalas mérkőzésen végül győzni tudott, ami azt jelenti, elszenvedtük első vereségünket a bajnokságban.

Gáspár Dávid: – Gratulálok a csapatnak, nagyon keményen dolgoztunk. A negyvenöt kapott pont nagyon jó teljesítmény. Az idei győri csapat veszélyes, ezt az eredményei is mutatják. Fontos momentum volt a jelenlegi állapotunkban ez a siker. Jó volt látni, hogy Turner milyen jól illeszkedett vissza a játékunkba. A győrieknek sok sikert kívánunk a folytatásban.

Cziczás László: – A soproniak megérdemelten nyertek. Indiszponáltan kezdtünk. Nem vagyunk hozzászokva ilyen kemény játékhoz. Így is felzárkóztunk, de voltak döntő pillanatokban hibák. Szégyenkeznivalónk nincs, mert egy Sopront ennyi ponton tartani nagy dolog.

Ruff-Nagy Dóra: – Nem úgy kezdtünk, ahogyan szerettük volna. Sok üresdobást, támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek. A folytatásban tudtunk kicsit keményíteni a védekezésen, de ilyen csapatnak nem szabad ekkora előnyt adni, főleg idegenben.

Fotók: Tóth Zsombor