Mint arról már beszámoltunk, a Debrecenben rendezett egyetemi kosárlabda-bajnokság négyes döntőjében együtteseünk, az UNI Győr – mely címvédő volt – negyedik lett. Dr. Barthalos István edző elégedetten értékelte csapata teljesítményét.

 

„Szép hétvégén vagyunk túl, apróságokon múlt, hogy nem megint mi örülhettünk – mondta a szakvezető. – Az egyetemi bajnokságban a lebonyolítás miatt is a négyes döntő lehet a legjobb célkitűzés. Az, hogy ott mi lesz a vége, arról a pillanatnyi forma, a szerencse is dönt. A mi lelkiismeretünk tiszta, az egyetem és az egyesület minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy sikeresek legyünk, az egész évet tekintve tekinthetjük ezt az eredményt sikernek, hiszen a négyes döntőben játszott két meccs alapján is látszott az éves munka. Voltak apró döntésbeli hibák minden résztvevőtől, ezek együttesen okozták azt, hogy most a negyedik helyen végeztünk, de azt mindenképpen ki kell emelnem, hogy az elődöntőben annak az ELTE-BEAC-nak voltunk méltó ellenfelei, amelyikben hat A csoportos játékos szerepelt, ebből négy a BEAC-ot, kettő a Vasast erősítette a szezonban. Nálunk pedig csak Rozmán Lilla és Baffy Fanni volt az első csapat keretének a tagja.”

 

A vezetőedző szerint nagy dolog, hogy az All Star-csapatba két játékosunk is bekerült: Rozmán Lilla és Perl Zsófia. Előbbi emellett a legponterősebb játékos is lett másodmagával, míg utóbbi esetén az az érdekesség, hogy ő már munka mellett kosárlabdázik, ugyanis mechatronikai mérnökként dolgozik, továbbá az egyetemen a mesterszakot végzi.

 

„Rajta kívül négy A csoportos játékost választottak be a legjobb ötösbe. Zsófi bekerülése ezért is nagy szó” – folytatta dr. Barthalos István, aki tanítványaival a 3x3-as egyetemi bajnokságra készül – május 10-én és május 24-én lesznek a fordulók –, ezen két csapattal vesznek részt, és annak tapasztalatai alapján alakul ki a keret a debreceni 3x3-as egyetemi Európa-bajnokságra, melyen biztosan ott lesz az UNI Győr csapata.