Az előző bajnokságban a harmadik helyen végeztünk, ami a fiatal, újjáalakuló csapatunktól, az egykori világklasszis játékos, Iványi Dalma első vezetőedzői irányításával bravúros eredmény volt. Ezek után nem meglepetés, hogy a keret magját egyben tartottuk, a tavalyi keretből tíz játékos maradt.

"Elindultunk egy úton, melyről nem szeretnénk letérni – kezdte Fűzy András elnök. – Ennek megfelelően alakítottuk ki a játékoskeretet. Olyan játékosokat kerestünk, akiknek nemcsak a pályán belül, hanem az azon kívüli személyiségük is illik a koncepcióba. Várhatóan sűrű lesz a szezon, mely korábban kezdődik, így kevesebb idő lesz a felkészülésre, ráadásul többen lehet, csak később tudnak csatlakozni, hiszen az amerikai játékosokra a WNBA-ban lesz még szerepük, az a bajnokság az olimpia miatt pedig várhatóan kicsit tovább tart majd. Könnyen elképzelhető, hogy csak novemberben, amikor már tartanak az Európa-kupa küzdelmei, lesz teljes a keretünk. Az, hogy tíz játékos maradt a tavalyi keretből, azt jelenti, hogy eleve összeszokottabb társasággal dolgozhat a stáb, mely maradt a tavalyi, azaz Iványi Dalma vezetőedzőt továbbra is Fűzy-Antolovics Adél és Merim Mehmedovic másodedzők, valamint Sebestyén Balázs erőnléti edző segíti."

Ami a keretet illeti, a 2021/22-es szezonban is bennünket erősíti Dubei Debóra, Varga Zsófia, Weninger Virág, Török Ágnes, Dombai Réka, Beatrice Mompremier, Baffy Fanni, Révész Boróka, Milkovics Réka és Rozmán Lilla.

"Két poszton is sokat gondolkodtunk, hiszen irányítónk, Brianna Kiesel abbahagyta a játékot, belső poszton pedig Barnai Judit a BEAC-hoz igazolt. A már említett ok miatt, hogy várhatóan csak későn leszünk teljesek, és éppen a palánk alatt leszünk kevesebben egy ideig, a korábbi években megszokott koncepciót, hogy ne használjuk ki a rendelkezésre álló légióskeretet, nem tudtuk figyelembe venni. Négy külföldi játékosunk lesz, két amerikai és két európai. Az egyes posztra több játékost is figyeltünk az évad második felében. Nagy örömünkre az első számú kiszemelttel tudtunk megállapodni. Az amerikai Aari McDonald – talán túlzás nélkül mondható – az egyetemi bajnokság egyik sztárjátékosa volt, amit az is mutat, hogy első kör harmadik helyén draftolta az Atlanta, ahol jól is teljesít. Nagy reménysége az amerikai kosárlabdázásnak, komplex játékos, mind védekezésben, mind támadásban, a játékszervezésben komoly erősség lehet. Az egyetemi évek alatt kétszer választották meg az év védőjátékosának, de az egyik legponterősebb is volt, döntőt játszott az egyetemi bajnokságban. A szezon üde színfoltja lehet. Belső posztra kellett egy olyan játékos, aki a négyes és az ötös posztot is bejátssza, a választás a szlovák Sabina Oroszovára esett, aki Komárnóban született, elég jól beszéli a magyar nyelvet is, így könnyebben mehet majd a beilleszkedése. A harmadik légiós tehát Mompremier, a még kiadó egy külföldi helyre már a végső megállapodás küszöbén vagyunk egy játékossal, néhány héten belül be is mutatjuk. Ide is kimondottan fiatal játékosra gondoltunk egyébként. Van még egy harmadik érkező, Ruff-Nagy Dóra harmadszor játszik nálunk, ő részben győri nevelés, hiszen Miskolcról 14 évesen került hozzánk, négy év után távozott, játszott Pécsen, megint nálunk, legutóbb pedig Zalaegerszegen. Az elmúlt évet kihagyta, mert édesanya lett" – mondta Fűzy András. 

Szintén megoldásra várt, hogy Kéita Aya sportösztöndíjjal San Franciscóban folytatja, ezért a fiatal kvótát Rozmán Lilla, az U19-es válogatott tagja, aki most a debreceni vb-re készül, valamint a 17 éves, ugyancsak korosztályos válogatott Milkovics Réka töltheti be.

"Mindkettejük elkötelezettsége a sportág iránt, valamint a tehetségük alkalmassá teszi őket erre a feladatra" – tette hozzá Fűzy András.

Ami a célokat illeti, a győriek elsősorban azt tartják a legfontosabbnak, hogy a csapat tovább tudjon fejlődni a hazai és a nemzetközi színtéren, továbbá a szezont normális mederben le tudják játszani, és minden meccsen minél több néző előtt léphessenek pályára a győri egyetemi csarnokban.