„Az internetes podcastet már két éve tervezem, szervezem. Sikerült meggyőzni Székely Norbertet, hogy nagyon fontos, hogy a női kosárlabdának is legyen önállóan egy ilyen népszerűsítő felülete. Egy kosárlabda-szakértő jelenléte nagyon fontos egy ilyen adásban, és ki lehetne ennél alkalmasabb, mint ő. Szövetségi kapitányként, korábbi sikeres klubedzőként, az utánpótlás jó ismerőjeként komoly rálátása van a hazai és a nemzetközi női kosárlabdára – kezdte Béki Gábor, aki elmondta: a tervek szerint kéthetente jelentkeznek a 40–60 percesre tervezett adással.

„Aktualitásokról beszélgetünk, de nemcsak sportszakmai kérdéseket dolgozunk fel, hanem minden olyat is, ami egy kosárklubbal kapcsolatos, legyen szó a működésről, a csapatok mindennapi életéről. Hogy csak néhány példát említsek, milyen egy klub reklámja, kommunikációja, hogyan történik a játékosok kiválasztása, mennyire kap nagy hangsúlyt a sportágban az adatfeldolgozás, a statisztikák mélyebb elemzése. Azt gondolom, ezek jó része a szurkolóknak is újdonság lesz, amely által jobban megértenek dolgokat. Különösen ebben az időszakban fontos ez, amikor a nézők nem jöhetnek mérkőzésekre, így azok az információmorzsák sincsenek meg, melyeket a csarnokban, a lelátón össze lehet egymástól csipegetni” – folytatta Béki Gábor, aki hangsúlyozta: nem a győri klubról szól a podcast.

„A cél, hogy kluboktól függetlenül beszéljünk sikerekről, nehézségekről. Konkrét terv, hogy más klubok vezetőit, játékosait is megszólaltassuk az adásainkban. Mint győri klub arra büszkék vagyunk, hogy olyan csatornát hoztunk létre, amely a szurkolókat elkötelezettebbé tudja tenni a sportág iránt. Az UNI Győr eleve több platformon törekszik erre, ezért hoztuk létre a Play in Győr-márkát, aminek a  videós magazinja a YouTube-on inkább a csapattal foglalkozik, a negyedévente megjelenő nyomtatott magazin viszont Győr közéletével. Szóval igyekszünk élő kapcsolatban maradni a szurkolókkal” – mondta befejezésül Béki Gábor.

A SmallBall az Apple és a Spotify podcast-csatornáján is elérhető lesz.

Az első adás ide kattintva hallgatható meg