UNI Győr MÉLY-ÚT–Vasas 75–54 (24–15, 24–7, 12–17, 15–15)

Győr, 150 néző. V.: Pozsonyi, Makrai, Kapusi.

UNI Győr: McDonald 2, DOMBAI 14/6, Weninger 5/3, TÖRÖK Á. 14/6, OROSZOVÁ 19/3. Cs.: MARKOVIC 8, Rozmán, RUFF-NAGY D. 11/9, Varga Zs. 2, Baffy, Milkovics. Edző: Iványi Dalma.

Vasas: PAPP K. 14/6, BACH 10/6, Budácsik, TÓTH O. 16/3, Madar E. 2. Cs.: Pusztai, Smailbegovic 5, Salamon 4, Madar K. 3/3, Szerencsés, Dúl T. Edző: Milos Pavlovic.

Dombai sérülése szerdán szerencsére nem lett olyan súlyos, a kezdőben kapott helyet, és rögtön az elején két triplát be is emelt a Vasas gyűrűjébe (8–2). Sűrűn potyogtak egyébként a triplák, a 7. percben 16–10 volt az állás, és hat hárompontost dobtak a csapatok, négyet mi, kettőt a Vasas. A folytatásban is mi dobtunk pontosabban, így a negyed végén kilenc ponttal vezettünk (24–15).

A második tíz percben is őrizni tudtuk az előnyünket, a 14. percben 31–20 volt a javunkra. Ezekben a percekben jól védekeztünk, volt, hogy dobásig sem jutott el a Vasas. A vendégek edzője, a volt győri tréner, Milos Pavlovic 35–20-nál időt kért. Újabb kosár nem esett, ezért Iványi Dalma is magához hívta tanítványait. Büntetőkkel növeltük az előnyt, majd a félidő hajrájában még megtoldottuk a különbséget, a végén Ruff-Nagy Dóra két triplát is beemelt, így megnyugtató, 26 pontos vezetéssel zártuk a félidőt (48–22).

A második játékrész Vasas-triplával kezdődött, majd mi is elkezdtük a pontgyártást, tovább növelve ezzel a különbséget (52–25). A folytatásban sem változott a játék képe, csapatunk jól védekezett és támadásokban is szép kosarakat szerzett, és több mint harminc pont lett a különbség (58–27). Agresszívebb védekezésre váltott a Vasas, mely egy 0–12-vel húsz ponton belülre zárkózott a harmadik szakasz végére (58–39). A ne-gyed legvégén Markovic volt eredményes, így 60–39-ről várhattuk a zárófelvonást.

Az utolsó tíz percnek is hasonló forgatókönyve volt, voltak jobb és kevésbé jó periódusaink, ennek is köszönhetően állandósult a húsz pont körüli differencia (66–46). A hajrában megint nyílt egy kicsit az olló, a vége pedig sima, 21 pontos siker lett.

Iványi Dalma: – Javuló formát mutatunk, ismét léptünk előbbre, de egy edző igazán sosem lehet elégedett. Ettől függetlenül már kezdjük azt nyújtani, amit szeretnénk, amiben még javulni kell, hogy a második félidőben is tudjuk tartani a szintet.

Milos Pavlovic: – A győri csapat megérdemelten győzött. Aminek örülhetek, hogy tizenkét játékossal tudtunk eljönni. Amúgy nagyon puhán védekeztünk, főleg az első félidőben, ezt pedig egy ilyen szintű csapat, mint a győri, kihasználja. Most vissza kell mennünk a kis műhelyünkbe, és dolgozni tovább.

Török Ágnes: – Egyre inkább szeretnénk azt a ritmust felvenni, amire a szezon során szükség lesz. Efelé tettünk megint lépéseket, támadásban és védekezésben egyaránt. Nagyon örülök, hogy újabb győzelmet tudtunk szerezni.

Papp Klaudia: – A szezon talán eddigi legrosszabb teljesítményét nyújtottuk, remélem, ezzel ezt ki is pipáltuk a hátralévő időre. Sokat kell még dolgozni, és sokkal nagyobb hittel, alázattal, hogy a céljainkat elérjük.

Fotó: Krizsán Csaba