Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 63–76 (19–21, 16–21, 12–17, 16–17)

Budapest, 100 néző. V.: Győrffy, Varga-Záray, Tóth K.

Vasas: DÚL T. 10, Smailbegovic 5/3, Tóth O. 7, Madár E. 8, HELJIC 8/3. Cs.: Pusztai 8, Madár K. 1, Budá-csik 8, Salamon 5, Szerencsés 3, Radócz. Edző: Milos Pavlovic.

UNI Győr: CANADA 13, Dombai 10/3, DUBEI 8, Oroszová, MOMPREMIER 23. Cs.: Ruff-Nagy D. 3/3, Weninger 3/3, VARGA ZS. 12, Razeva 4, Rozmán. Edző: Iványi Dalma.

Jordin Canada kezdőként kapott helyet csapatunkban, mely az első negyedben szinte végig hátrányban volt. A Vasas a várakozásoknak megfelelően nagy önbizalommal kezdett, de aztán összekaptuk magun-kat, és 18–19-nél át is vettük a vezetést, és a negyedet is előnnyel zártuk. A folytatásban viszont megint a Vasasnál volt az előny, de a második szakasz közepén átvettük az irányítást, és a nagyszünetre hét ponttal elléptünk (35–42). Ez megnyugtatta a csapatot, a második félidőben már kevesebb hullámzás volt a játékunkban, állandósítottuk a tíz pont körüli vezetésünket, a zárófelvonás hajrájában már a húszpontos különbséghez is közel kerültünk (59–76). A végén kicsit közelebb jött a Vasas, de a iztos győzelmünk nem forgott veszélyben.

Csapatunk legközelebb szombaton 17 órakor a címvédő és hibátlanul listavezető Sopron Basketet fo-gadja az egyetemi csarnokban.

Iványi Dalma: – Magunknak tettük nehézzé a meccset. Vannak extra periódusok a teljesítményünkben, amikor fegyelmezettek, precízek vagyunk, a védekezésünk is összeáll, majd ebbe kicsit belekényelmese-dünk, és a saját hibáinkkal magunkra húzzuk az ellenfelet. A Vasas jól küzdött, nem adta fel, kihasználta az üresjáratainkat, ennek ellenére biztosan győztünk, ami nagyon fontos volt.