Szombaton 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémia otthonában folytatja a bajnokságot. Ősszel, Győrben 93–85-re vertük a fővárosi alakulatot, és most is a győzelem reményében lépünk majd pályára.

 

A nyáron elég nagy volt a mozgás a Vasas csapatának környékén. Bach Boglárka (ő hozzánk igazolt), Pusztai Petra és Dúl Terka távozott, a tengerentúlról viszont két kosárlabdázó is érkezett: a texasi születésű, az elmúlt szezont Dél-Amerikában játszó Katrina Pardee, valamint a New York-i magas ember, Shaquilla Nunn.

 

A Vasas elleni mérlegünk nyomasztó, hiszen az eddigi 35 meccsből 34-et mi nyertünk, és mindössze egyszer maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74). Az a vereség azért érdekes, mert ellenfelünk akkori edzője Földi Attila, a miénk Milos Pavlovic volt. A szerb trénernek az állásába került a fiaskó. Azóta Pavlovic a Vasas edzője lett, míg Földi Attila Győrben másodedző Cziczás László mellett.

 

Ami a csapatunkat illeti, jól állunk a bajnokságban, mindössze egy vereségünk van – a címvédő és Euroliga-győztes Sopron Basket otthonában maradtunk alul –, az Európa-kupában pedig bejutottunk a rájátszásba. A hét közepén az első felvonást ugyan elveszítettük a török sztárcsapat, a Galatasaray ellen, de összességében jó mérkőzést tudtunk játszani, melyet remélhetőleg a Vasas vendégeként is tudunk kamatoztatni.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban: „A szerdai vereség miatt kicsit szomorú vagyok, főleg azért, mert a végére nagyobb lett a különbség. Ez sem tántorít el azonban bennünket a céljainktól, ez pedig nem más, mint az, hogy a bajnoki mérkőzéseket, így most a soron következő Vasas ellenit is megnyerjük, hiszen ezekre a pontokra nagy szükségünk van a későbbi jó pozíció megszerzéséhez.”