NKA Universitas PEAC–SERCO UNI Győr 63–79 (13–15, 24–23, 11–22, 15–19)

Pécs, NB I-es női mérkőzés, 500 néző. V.: Földházi, Cziffra, dr. Mészáros.

NKA Universitas PEAC: Laczkó 3, Wentzel 8/3, GWATHMEY 13/3, CALHOUN 12, KISS V. 17. Cs.: Rátkai, Katanic 2, Simon Zs. 8/6, Sanchez, Szűcs R., Pap, Olawuyi. Edző: Jovan Gorec.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 14/3, Dombai 8, Dubei 6, Oroszová 2, MOMPREMIER 8. Cs.: Ruff-Nagy D. 3, BACH 12/6, Rozmán, WILLIAMS 8, TÖRÖK Á. 16/12, Weninger 2, Varga Zs. Edző: Cziczás László.

Nagy elánnal kezdtük a mérkőzést, az első három percben kilencszer dobtunk kosárra, a hazaiak csak négyszer, büntetőt mindkét gárda 2–2-t dobott. Ebből mi 6, ellenfelünk 0 pontot szerzett. Calhoun a negyedik pécsi büntetőt pontra váltotta, ezzel megszerezve csapatának az első kosarat. Várható volt azért, hogy előbb-utóbb jönnek a pontos pécsi dobások, a negyed közepén 8–5-re vezettünk. Nem hagytuk közelebb jönni a hazaiakat, 12–6-ra vezettünk a 7. percben. A szakasz hajrájában aztán felzárkózott a PEAC, egykori játékosunk, Simon Zsófia triplájával 13–15 volt az állás az első tíz perc után.

A második szakasz elején átvette a vezetést a PEAC, Dombai szerezte a játékrész első győri kosarát (17–17). A baranyai gárda hat ponttal el tudott lépni (27–21), de egy 10–0-ás roham után ismét mi vezettünk. Erre volt egy 6–0-ás pécsi válasz (33–31). Hullámzó volt a játék, a félidő végére nálunk volt újfent az előny (37–38).

A nagyszünet után megint alaposan bekezdtünk, a 16–4-es rohanásunkkal megnyugtató előnyt szereztünk (41–54). Ezt a különbséget nagyon jól tudtuk menedzselni, így a zárófelvonás előtt 60–48 volt a javunkra.

Ebben is mi irányítottuk a játékot, a negyed elejént tovább tudtuk növelni a különbséget (50–66). Gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a hazaiak mintha bele is törődtek volna ebbe. A hazaiak kevés kosarára rendre tudtunk válaszolni. Szép lassan a húszpontos differencia közelébe értünk (55–74). A végére már csak volt a kérdés, mennyivel nyeri csapatunk a rangadót. Ezzel a sikerrel eldőlt, hogy az alapszakaszt az első három hely valamelyikén zárjuk majd.

Cziczás László: – Az első félidőben volt egy-két taktikai fegyelmezetlenség, de különösebb probléma azért nem volt a játékunkkal. A nagyszünet után olyan csapatjátékot nyújtottunk, amit öröm volt nézni. Húsz gólpasszt adtunk, ez komoly szám. Büszke vagyok erre a teljesítményre. Nagyon várjuk a szombati, Sopron elleni mérkőzést.

Bach Boglárka: – Fontos győzelem volt ez számunkra, mert ezzel bebiztosítottuk azt a pozíciót a rájátszás előtt, amit szerettünk volna. Így nyugodtabban mehetünk neki az előttünk álló rangadóknak. Az első félidőben kicsit izgultunk, ekkor nem volt annyira jól a támadójátékunk, de mikor nagyobb előnyt szereztünk, már úgy játszottunk, ahogyan szerettük volna. 

Fotó: Rébay Viktor