BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós–SERCO UNI Győr 56–92 (13–29, 16–26, 15–22, 12–15)

Szigetszentmiklós, NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V.: Tőzsér, Major, Rózsavölgyi.

BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós: Perez 10/3, Zsámár P., Katona 8, Jones 2, ALDAZABAL 13. Cs.: DEGBEON 20, Szabó II D. 2, Takács, Kovács V., Andi, Gróf 1. Edző: Gedei Tibor.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 20/15, DOMBAI 16/6, Dubei 7/3, TÖRÖK Á. 9/9, Mompremier 2. Cs.: Bach 8, Williams 1, RUFF-NAGY D. 9, Oroszová 4, WENINGER 12/3, Varga Zs. 4, Rozmán. Edző: Cziczás László.

 

 

Úgy kezdtük a meccset, ahogyan azt kell. Két percig ugyan még szoros volt az állás (4–5), de aztán megráztuk magukat és nem sokkal később már 20¬–6-ra vezettünk. Ezzel meg is alapoztuk a folytatást, egy ízben még tíz pontra feljöttek a hazaiak (13–23), de a negyed végén egy 6–0-ás rohanással megnyugtató előnyre tettünk szert.

A második tíz percben állandósult a 15 pont körüli vezetésünk, a legszorosabb 36–25-nél volt ismét az állás, de a félidő hajráját megint megnyomtuk, egy 19–0-ás rohanásra alapozva húsz perc után 55–29-re vezettünk.

A második félidőt Weninger triplája indította, majd Ellenberg is beemelt egy trojkát, ezzel harminc pontra nőtt a különbség (31–61). Nem hagyott alább a lendületünk, az olló fokozatosan nyílt ki. A zárófelvonás előtt 77–44 volt a javunkra.

Az utolsó tíz percre sok nyitott kérdés nem maradt, a találkozó már eldőlt. Ennek is köszönhetően a szakasz első felében kissé alábbhagyott a koncentráció, be is jött harminc pont alá a BKG (53–89). Szerencsére rendeztük a sorokat, megint bemutattunk egy 7–0-ás futást, és a végét megint megnyomva a hátralévő időben csak a különbség volt kérdéses.

Az első perctől dominálva a vártnál is könnyebb győzelemmel zártuk a szigetszentmiklósi találkozót.

 

 

Cziczás László: Jó hozzáállással játszottunk, ezt is kértem a lányoktól. Örülök, hogy ennek maradéktalanul eleget tettek, mindenkivel elégedett vagyok. Az is döntő tényező volt, hogy szinte végig nagyon jól dobtunk.

Weninger Virág: Tudtuk, hogy kemény meccs lesz, az eredmény ellenére az is volt. Az első félidőben sok pontot kaptunk, ezért az edzőink azt kérték a szünetben, hogy a másodikban agresszívebbek legyünk. Ez így is lett. Örülünk a győzelemnek, de dolgozunk tovább, mert a hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár ránk.