Fűzy-Antolovics Adél maradt a tavalyi szakmai stábból első csapatunknál. A másodedző az U16-os válogatottnál is dolgozik, velük a portugáliai Európa-bajnokságra készülnek.

 

„Kevés pihenőnk volt az elmúlt hetekben. Miután vége lett a bajnokságnak, a játékosok nagyobb része a felnőtt- és a korosztályos válogatottaknál dolgozott. A többiek viszont folyamatosan edzéseken vettek részt. Nem voltunk sokan, ezért elsősorban az egyéni képzéseken volt a hangsúly, melyet Merim Mehmedovic kollégámmal közösen irányítottunk. Az, hogy a szünetben is kell edzeni, nem újkeletű, edzésprogramot korábban is mindig kaptak a játékosok, irányított felkészülés azonban eddig nem volt. Ez mindenképpen érdekes, de összességében hasznos dolog volt, láthatóan jó állapotban kezdték meg a felkészülést a héten a lányok. A játékosoknak is új szituáció volt, de lelkesek voltak, élvezték, hogy olyan dolgokat tudtunk csiszolni, javítani, ami az ő érdekeiket szolgálták” – kezdte Fűzy-Antolovics Adél, aki augusztus 18-tól Portugáliában lesz az U16-os válogatottal.

 

„A korosztály Európa-bajnokságán szerepelünk, július végén már elkezdtük a felkészülést a lányokkal. A szövetségi edző Mészárosné Kovács Andrea, Meszler Balázzsal ketten segítjük a munkáját. Azt gondolom, a nyolc közé jutás lehet az elsődleges célunk, ami nem lesz egyszerű, két kulcsemberünk ugyanis sérüléssel bajlódik: a soproni Kókai Patrícia és a pécsi Rátkay Eszter is gerincproblémával küszködik, egyikük sem tud ott lenni. A csatás Toman Dóra pedig fáradásos lábtörésből épült fel, ő részt tud venni az EB-n, de várhatóan nem lesz topformában. Ez komoly hátrányt jelent, amibe kapaszkodhatunk, hogy centerposzton nagyon jól állunk. Az ellenfelek közül a horvátokat ismerjük, az olaszok nagyon jók és a finnek is elég jól szerepelnek a korosztályos versenyeken. Egyik meccs sem lesz könnyű” – mondta végezetül másodedzőnk.