Csapatunk a SERCO UNI Győr a BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós együttesét fogadja az Egyetemi sportcsarnokban szombaton 17:00-kor. A találkozót élőben közvetíti a MindiGo TV. Ez a mérkőzés a február 16-i időpontról került a holnapi dátumra, ezzel helyt adva az akkori Vasas elleni Magyar Kupa elődöntőnek.

 

Az egymás elleni történelmünk nem túlságosan veretes a BKG-val. Ellenfelünk a 2021/22-es szezonban, újoncként csatlakozott a bajnoksághoz, így mindössze a negyedik meccsünkre készülhetünk ellenük. Szerencsére a mérleg nyelve felénk billen, 4-ből 4 győzelemmel állunk a Szigetszentmiklós ellen. Legutóbb október másodikán, a harmadik fordulóban találkoztunk velük, idegenben és magabiztos, 56-92-es sikerrel utazhattunk haza.

 

A BKG jelenleg 10. helyen áll a Tippmix Női NB1 A csoportjában, négy ponttal lemaradva a rájátszásért küzdő Vasas-TFSE-Csata triótól. Eddigi 20 mérkőzésükből 5 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, 25-ször pedig kikaptak. Volt egy kiváló periódusa a csapatnak november-december tájékán, amikor zsinórban négyszer nyertek, sorrendben a Ceglédet, a TFSE-t, a PINKK-et és a Vasast legyőzve. Az ötödik sikeresen megvívott meccsük a sereghajtó PINKK ellen esett március elején, éppen a legutóbbi fordulóban. A csapat legjobb pontátlagát az amerikai Kayla Jones hozza 12,5 ponttal, mögötte szorosan a német Ama Degbeon következik 12,2 ponttal.

Csapatunk háza táján most sajnos nem a jó hírek dominálnak. A héten kiderült, hogy a múltheti Magyar Kupa elődöntőben Beatrice Mompremier súlyos vállsérülést szenvedett, amit mihamarabb meg kell műteni. Amerikai centerünk idén biztosan nem lép már pályára győri mezben, ezzel pedig alaposan gyengültünk ötös poszton. A keretnek most össze kell zárnia, mélységével pedig egymást segítve túl kell lépnie ezen a nehéz időszakon.

Ami a mérkőzéseket illeti, ott sem jó most a mérlegünk. Jelenleg, minden sorozatot beleszámítva, egy hárommeccses nyeretlen szériában vagyunk. Az egész a hazai Sopron elleni találkozón indult, ahol tisztes helytállást tanúsítva, szoros vereséget szenvedtünk a bajnokság címvédőjétől. Ez után következett a Magyar Kupa Sopronban, ahol előbb az elődöntőben kaptunk ki 87-68-ra a házigazda Soprontól, majd a bronzmérkőzésen az utolsó negyedben teljesen kiütött minket a DVTK és végül 74-51-es végeredménnyel nyerték meg a bronzérmet.

 

Cziczás László vezetőedző így várja a holnapi találkozót:

„Készültünk egész héten ezzel az új felállással, amit az élet Beatrice Mompremier kiválásával hozott nekünk. Ebből fel kell állni, ennek tükrében készültünk a héten. Kötelező győzelem kategóriába tartozik a holnapi mérkőzés, ettől függetlenül nagyon nagy alázattal dolgoztunk a lányokkal. Reméljük, ezt meg is tudjuk mutatni a találkozón.”

 

Várunk mindenkit holnap este egy kellemes kikapcsolódásra az Egyetemi sportcsarnokba!

 

#hajrágyőrilányok