Szerdán 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr az ELTE-BEAC-Újbuda együttesét fogadja a női NB I 2. fordulójában.

 

A fővárosiak új edzővel, Mészárosné Kovács Andreával vágtak neki a szezonnak. A játékoskereten is történtek változások. Új igazolás Angyal Barbara (a BKG-tól érkezett), Tóth Franka (ő visszatért a csapathoz a DVTK-tól), Radócz Fanni (a Vasastól), Milkovics Réka (kölcsönben az UNI Győrtől), Benke Sára (a BKG-tól), a horvát Ana Vojtulek és az amerikai Morgan Green.

Az egyetemi gárda a bajnokság nyitókörében hatalmas bravúrt ért el: hazai környezetben 71–66-ra legyőzte a legutóbbi ezüstérmest, a Szekszárd gárdáját.

 

Noha a BEAC elleni mérlegünk döntő fölényt mutat – a 30 bajnokiból 27-et nyertünk, emellett van még egy Magyar Kupa-sikerünk is ellenük –, a legfrissebb győri élményünk egymás ellen nem a legkellemesebb, ugyanis tavaly novemberben 87–65-re kikaptunk a BEAC-tól. Ez volt egyébként a háromból a legnagyobb különbségű fiaskó, míg a rekordgyőzelmünk 64 pontos volt (2009/10: SEAT Lami-Véd Győr–BEAC 108–44).

 

 

A bajnokságot mi is jól kezdtük, 77–55-re nyertünk Cegléden, és szeretnénk most is győzni. A nyitófordulóban csapatunk legeredményesebb játékosa Aaryn Ellenberg volt 24 ponttal, Dombai Réka 10, Ruff-Nagy Dóra 9 pontig jutott. Lepattanóból Beatrice Mompremier 8-at, Ellenberg 6-ot szedett össze. Gólpasszból Ruff-Nagy Dóra osztotta ki a legtöbbet, szám szerint 6-ot. Az IBM-érték Ellenbergé volt a legmagasabb (26), mögötte Mompremier (19) és Ruff-Nagy (17) végzett.

 

"Nem lesz egyszerű meccs, ellenfelünk valószínűleg flow-ba került azzal, hogy legyőzte a Szekszárdot, így nagyon készülünk rájuk, megcsináltuk, amit kellett. Jó csapat kiváló vezetőedzővel, de nekünk a céljaink eléréshez hozni kell ezeket a találkozókat. Ugyanakkor sokszor ezek a kötelezők a legnehezebbek. Biztos vagyok, hogy más meccs lesz, mint a Cegléd elleni, itthon azért bízom benne, hogy hosszabb periódusban tudunk jól játszani, de még mindig messze vagyunk attól, ahova szeretnénk elérni. Lépésről lépésre haladunk, de a győzelemre nagy szükségünk van" – mondta vezetőedzőnk, Cziczás László.