Holnap 19 órakor csapatunk Szekszárdon szerepel: a Sió-kupa elődöntőjében a házigazda Atomerőmű-Szekszárd lesz az ellenfelünk. A másik ágon DVTK–PEAC találkozót rendeznek. A helyosztókat csütörtökön játsszák a csapatok, 16 órakor a két vesztes a harmadik, a két győztes az első helyért lép majd pályára.

 

Első ellenfelünk, a Szekszárd bajnoki ezüst- és Magyar Kupa-bronzéremmel zárta a legutóbbi szezont. A nyáron jelentősen átalakult a tolnaiak kerete. Távozott tőlük Gereben Lívia, az amerikai Kolby Morgan, a bosnyák Nikolina Milics és a szlovén Zala Friskovec. Új ember lesz Sydney Wallace, aki az Euroliga előző idényében 16 pontot dobott átlagban. Victoria Vivianstől is sokat várnak Szekszárdon. Ő nagy WNBA-tapasztalattal rendelkezik. A harcos erényeket csillogtató, fáradhatatlan, remek blokkoló Ruthy Hebarttól a palánkok alatt számít markáns játékra Djokic Zeljko vezetőedző. A fiatal magyar játékosok közül Boros Júlia az új ember.

 

 

Az Euroligában induló Szekszárd három edzőmérkőzésen van túl: a BKG Prima Szigetszentmiklóst 68–55-re verték Studerék, majd következett a PINKK elleni 101–46-os fölényes diadal. Legutóbb viszont a Vasas meglepte a szekszárdiakat, miután 85–69-re győzött. Ezen a meccsen az újak közül Vivians és Wallace is pályára lépett a Szekszárdban.

 

A két csapat eddig 46 tétmérkőzést játszott egymással, ebből 31-et mi nyertünk, 15-öt ellenfelünk. Az utóbbi években viszont inkább a szekszárdiak dominálnak, a 2016 óta lejátszott 17 bajnoki mérkőzésből 11-en ők örülhettek. Érdekesség, hogy a Magyar Kupában mindhárom meccset mi nyertünk, a nemzetközi porondon viszont mindegyiket elveszítettük.

 

Csapatunk is három edzőmeccsen van túl, a Csata ellen 85–76-ra győztünk, majd a Fűzy Ákos–Tapodi Péter-emlékmeccsen a Sopron Baskettől egy ponttal, 88–87-re kikaptunk. Pár nappal később Sopronban, a Krasznai Ferenc-emlékmérkőzésen viszont visszavágtunk a bajnoki és Euroliga-címvédőnek, 80–54-re nyertünk. Hír még a csapatunk háza tájáról, hogy a múlt héten Beatrice Mompremier is megérkezett Győrbe.