Holnap 18 órakor a győri egyetemi csarnokban az Euroliga-induló USK Prahát fogadjuk utolsó felkészülési mérkőzésünkön. A találkozó egyben a hétvégén rajtoló bajnokság főpróbája is lesz. Nem az eredményesség szempontjából, sokkal inkább a mutatott játék lesz fontos, hiszen lemérhetjük, hogy egy európai topcsapat ellen jelen állapotunkban mire vagyunk képesek.

 

A prágaiak 2015-ben megnyerték a legrangosabb európai kupát, míg a legutóbbi, soproni sikerrel zárult sorozatban bejutottak a Final Fourba, ahol végül a 4. helyen végeztek. A csapat edzője is nagy tapasztalattal rendelkezik, Natalia Hejková korábban Sopronban is edzősködött, a cseh sztárcsapatot pedig immár tíz éve, 2012 óta irányítja.

 

A cseh bajnok vasárnap a Sopron Basket otthonában lépett pályára, és 69–61-re győzött. A csapat egyik legismertebb játékosa, aki Sopronban is pályára lépett, a szlovén Teja Oblak, aki korábban a Szekszárd csapatát is erősítette, de a holland Emese Hof is évek óta a legmagasabb szinten kosárlabdázik. Az USK előtt játszott többek között a spanyol Avenidában is.

 

 

Az USK Praha ellen nem sok tétmeccset játszottunk. A 2016/17-es Euroliga-kiírásban találkoztunk velük, Győrben 90–51-es, Prágában 83–56-os prágai siker született.

 

Mi a Sió-kupa megnyerésével folytattuk a felkészülést a múlt héten. Eddigi felkészülési meccseinken az alábbi eredmények értük el: UNI Győr–Csata 85–76, UNI Győr–Sopron Basket 87–88, Sopron Basket–UNI Győr 54–80, Szekszárd–UNI Győr 66–82, DVTK–UNI Győr 78–79.

 

Keretünk már egy hete teljes, de mint azt Cziczás László vezetőedző elmondta: sok munka vár még a csapatra, különösen a védekezést kell még rendbe tenni, de nyilván a győzelmek jót tesznek a lelkeknek, de túldimenzionálni sem szabad egyetlen aprócska részsikert sem.