Szombaton 17 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a PINKK együttesét fogadja az egyetemi csarnokban.

 

Ellenfelünk eddig valamennyi mérkőzését elveszítette a bajnokságban. Többek között mi is legyőztük őket idegenben. Ez volt a legnagyobb különbségű sikerünk, a legtöbb pontot nekik dobtunk idén, a vége 118–47 lett.

 

Kovács Dénes vezetőedző fiatal kerettel dolgozhat, többségében 2000 és utána született játékosok alkotják az együttest, a legidősebb játékosuk az 1995-ben született Zsilinszki Lilla.

 

A két csapat eddig a bajnokságban 26 alkalommal találkozott, ezen 19-szer mi győztünk, 7-szer az ellenfelünk. Viszont az elmúlt években nyomasztó a fölényünk, az utolsó 14 meccsből 14-szer mi hagyhattuk el győztesen a pályát, győzelmi sorozatunk már 13 mérkőzés óta tart. A Magyar Kupában kétszer csaptunk össze a PINKK együttesével, de mindkétszer ellenfelünk jutott tovább. Ebben a sorozatban utoljára 2016-ban játszottunk egymással.

 

Mi továbbra is a második-harmadik helyen állunk, holtversenyben a DVTK-val. A szezonban két bajnoki vereségünk van, Sopronban és Miskolcon kaptunk ki. A héten sikerrel vettük a Magyar Kupa-negyeddöntőt a Vasas Akadémia ellen, így lendületből érkezve szeretnénk begyűjteni a két pontot.

 

A papírforma és az elmúlt évek mérlege alapján mi számítunk esélyesebbnek, és Cziczás László vezetőedző reméli, ez a végeredményben is megmutatkozik majd: „Természetesen minden ellenfelet tisztelünk, de a PINKK ellen azt tervezem, hogy végig a kispadon ülök. Szeretném a terheket jól elosztani, és azoknak is játéklehetőséget adni, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Mindig jó érzés fiatal magyar játékosokat a pályán látni.”