Ludovika Csata–SERCO-UNI Győr 54–87 (16–15, 8–11, 17–27, 13–34)

Budapest, NB I-es női mérkőzés, 300 néző. V.: Praksch, Frányó, Varga-Záray.

Ludovika Csata: Horváth B. 9/3, CZANK 21/6, Toman D. 4, Barnai 7, Fuehring 8. Cs.: Szabó F. 3/3, Gyöngyösi, Boros, Toman R., Jáhni 2. Edző: Tursics Krisztián.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 17/9, DUBEI 10/6, Dombai 6, WILLIAMS 20, MOMPREMIER 9. Cs.: Ruff-Nagy D. 5, Török Á. 2, Oroszová 2, Bach 6/3, Weninger 8/6, Varga Zs. 2, Rozmán. Edző: Cziczás László.

 

 

Az első kosarat mi szereztük, majd kiegyenlített volt a játék. A hazaiak 6–6-után egy 7–0-ás rohammal nagyobb előnybe kerültek, amit sokáig őriztek is, de a negyed utolsó fél percében előbb Török Ági, majd Dombai talált be közelről, így tíz perc játék után csak 16–15-re vezetett a Csata.

A második szakaszt megint a fővárosiak kezdték jobban, de Bach 22–17-nél dobott egy fontos triplát, majd Williams duplájával kiegyenlítettünk (22–22). Időt is kért Tursics Krisztián. A folytatásban Dombai középtávolijával már nálunk volt az előny, és hogy szusszanjunk egy kicsit, Cziczás László is kikérte idejét. A félidő hajrájában sem változott a helyzet, kétpontos előnnyel mehettünk pihenőre (24–26).

A második félidő elejét mi nyomtuk meg jobban, el is léptünk nyolc ponttal (28–36), amikor a hazaiak edzője időt kért. Ez sem törte meg a lendületünket, tíz pont fölé nőtt az előny (30–41), majd közel húsz ponttal vezettünk (34–51). A zárófelvonás előtt feljebb kapaszkodott a Csata, de így is a lélektani határon kívülről vártuk az utolsó tíz percet (41–53).

Ebben 9–2-es rohammal nyitottunk, amivel húsz pont közelébe kerültünk (43–62), Dubei triplájával pedig ezt is átléptük (45–67). Innentől kezdve már nem volt kérdés, kézben volt a mérkőzés. Az előnyt még tudtuk tovább növelni, a vége több mint 30 pontos diadal lett.

Az első félidőben még akadtak nehézségeink, a második félidei teljesítményünkkel ugyanakkor a vártnál is magabiztosabban gyűjtöttük be az újabb fontos két pontot, ezzel öt forduló után még mindig százszázalékosak vagyunk.

 

 

Cziczás László: A hazai csapat méltó ellenfél volt, minden tudásunkra szükség volt, hogy nyerjünk. Furcsán kezdődött a mérkőzés, egyik legobbjuk nélkül állt ki a Csata, mely az elején pluszenergiákat szabadított fel náluk. A második félidőben a széles rotációnknak köszönhetően frissen tudtuk tartani a csapatot, az ellenfél pedig ekkor elfáradt.

Peyton Williams: Az első félidő nagyon szoros volt, mindkét csapat keményen és agresszív védekezett. A második félidőben már jobbak voltunk, és ekkor eldöntöttük a mérkőzést.

 

fotók: Szilágyi Dénes