Fűzy András elnök így vezette fel a találkozót: „A sorsolásnál nem volt kegyes hozzánk a sors, de ezeket a meccseket úgy fogjuk fel, hogy egy állomás a sok közül azon az úton, melyen a nyáron elindultunk: fiatal, tehetséges játékosokkal a jövő csapatát szeretnénk építeni. Nyilván az Euroliga-szintű kerettel rendelkező spanyol gárda magasabb játékerőt képvisel, viszont ezek a meccsek nagyon hasznosak alakuló csapatunknak” – fogalmazott Fűzy András.

Milos Pavlovic vezetőedző szerint sincs könnyű helyzetben a csapat: „Hat külföldivel, spanyol válogatottakkal a soraiban érkezik a már biztosan csoportelső Avenida. Szerencsére az elmúlt hetekben mi is jobb helyzetbe kerültünk, a keret gyakorlatilag teljes, a kisebb és a nagyobb sérülések is a múlté. Ennek ellenére nyilván nem mi számítunk az esélyesnek, de ha negyven percig tudunk koncentrálni, és egy pillanatra sem adjuk fel, akkor azért jobban megnehezíthetjük a riválisunk dolgát, mint a kint találkozón.”

Spanyol irányítónk, Sandra Ygueravide is arról beszélt, hogy nagyobb ellenállásra, adott esetben bravúrra készülünk.

„Napról napra fejlődik a csapat, Cegléden is sok jó elem volt a játékunkban, ezekből kell minél többet megvalósítanunk szerdán is. Itthon játszunk, ez mindig ad egy kis pluszt, könnyebb kicsit, elvégre nem kell utazni. Megpróbáljuk a lehetetlent, mint mindig, most is úgy megyünk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk. Ha a tudásunk legjavát nyújtjuk, akkor biztosan jó mérkőzést tudunk játszani, a végén pedig kiderül, hogy ez mire elég” – fogalmazott a rutinos kosaras.

Klubunk támogatóinak köre a napokban új partnerrel bővült: a közelmúltban reklámszerződést kötöttük a Serco Informatika Kft.-vel. A cég 35 éve alakult, az elmúlt években átalakult a vezetés, sok fiatal került be a menedzsmentbe. Hasonló úton jár a családi vállalkozásként indult, de mára a Fujitsu és a Lenovo egyik legnagyobb magyarországi kereskedelmi partnerévé vált vállalat, mint a győri kosárlabdázók. Ezért is született meg a felek között a reklámszerződés – indokolta a döntést Borbás Sándor, a Serco cégvezetője.

„Cégünk jó példa arra, hogy gyakorlatilag zökkenők nélkül át lehet adni a stafétabotot a fiatalabb generációnak, és ezt a szemléletet látjuk most az UNI Győrnél is. Nagyon szimpatikus számunkra, hogy a fiatalokra építve szeretnének előbbre lépni a hazai és a nemzetközi porondon. A kosárlabda egyébként nem ismeretlen közeg számunkra, mert korábban a TF-Budapest férficsapatát is támogattuk, amikor feljutottak az NB I-be és a fővárosiak is hasonló elvet vallottak, fiatal játékosokkal próbáltak helytállni a magyar bajnokság élvonalában” – mondta Borbás Sándor, majd hozzátette: „Nagyon bízunk benne, hogy a győri kosárlabdázókkal gyümölcsöző lesz a partneri viszony. Reméljük, sok szép sikernek örülhetünk majd együtt, akár már az idei szezonban is. Hajrá, Győr! Hajrá, győri lányok!”

Mint arról már beszámoltunk, mi is csatlakoztunk a Maci-kórház elnevezésű jótékonysági akcióhoz, így kérjük a holnap kilátogató szurkolókat, hogy a meccsre hozzanak magukkal egy plüssmackót – lehet új és használt egyaránt –, és azt a bejáratnál adják le. Az összegyűjtött játékokat a győri Petz-kórház gyermekosztálya kapja majd meg.

Fotók: Krizsán Csaba