Szombaton már az elődöntőbe jutásért lép pályára csapatunk, az UNI Győr MÉLY-ÚT az NB I-ben. Iványi Dalma együttese az alapszakaszban a negyedik helyet szerezte meg, míg az ötödik a friss kupagyőztes DVTK lett, így a két csapat egymás ellen folytatja. A párharc az egyik fél második győzelméig tart. Az első meccs március 19-én, 17 órakor kezdődik a győri egyetemi csarnokban. A második találkozó március 23-án, 18.30 órakor lesz Miskolcon. Amennyiben nem dől el a csata, március 26-án, 17 órakor dobják fel a labdát az egyetemi csarnokban.

A két együttes tavaly a bronzéremért játszhatott, akkor mi lehettünk boldogabbak, hiszen a mi játékosaink nyakába akaszthatták a medáliákat. Az idei szezonban viszont Győrben és Miskolcon is DVTK-siker született. A 2. fordulóban a vendég borsodiak 92–78-ra múltak felül bennünket, míg alig egy hete a DVTK pályaválasztása mellett 64–58 lett a vége.

Nincs tehát sikerélményünk idén a volt győri edző, Völgyi Péter irányította DVTK ellen, de mindenki bízik benne, hogy a rájátszásban fordul a kocka. Nem könnyíti meg a helyzetünket, hogy az ellenfél lélektanilag kifejezetten előnyben van, hiszen szúk egy hónapja hatalmas meglepetésre megnyerték a Magyar Kupát, ráadásul az elődöntőben előbb a Szekszárdot, majd a döntőben a címvédő, toronymagas esélyes Sopron Basketet múlták felül.