DVTK-HUN-Therm–SERCO UNI Győr 67–55 (17–15, 21–15, 13–17, 16–8)

Miskolc, NB I-es női elődöntő, 2. mérkőzés, 2300 néző. V.: Nagy V., Goda, Pozsonyi.

DVTK-HUN-Therm: Aho N. 4, Kányási 5/3, GUIRANTES 16, GARBIN 17/9, Kiss A. 3. Cs.: BERNÁTH 15/6, Jovanovic 7, Aho T., Edző: Völgyi Péter.

SERCO UNI Győr: ELLENBERG 17/9, Dombai, Dubei 10/6, Török Á. 5/3, WILLIAMS 14. Cs.: Bach, Varga Zs. 4, Oroszová 2, Ruff-Nagy D. 3, Weninger. Edző: Cziczás László.

A meccs statisztikája ide kattintva található.

A hazaiaknál nem volt Green a keretben, így Kiss Angelika kezdett centerposzton. Nálunk nem változott a kezdő az első meccshez képest. A DVTK Garbin triplájával kezdte meg a pontgyártást, majd Kányási két büntetőt is értékesített. Török triplával szerezte első pontjainkat. Most nem voltak olyan pontosak a dobások, mint pénteken, Győrben. Williams büntetőivel tört meg a kosárcsend (5–5). Továbbra sem céloztak tökéletesen a játékosok, Dubei viszont a legjobbkor engedett el egy hármast (7–8). Láthatóan a nagy tét miatt kicsit idegesebbek voltak a csapatok, sok volt a hiba mindkét oldalon. Triplából jól álltunk, Ellenberg is beemelt egyet, majd sikeres középtávolijával már négy ponttal vezettünk (6. perc: 11–15). A negyed hajrájában egy 6–0-ás rohammal fordítottak a hazaiak, így tíz perc játék után ők vezettek 17–15-re.

Williams büntetője volt az első pont a második szakaszban, a túloldalon Guirantes mindkét büntetőjét bedobta, ahogyan Ellenberg is (19–18). Az első akciókosárra a negyedben két percet kellett várni, sajnos ezt Bernáth szerezte. Dubei két és fél perc után közelről volt eredményes, Bernáth pedig egy triplát süllyesztett el a gyűrűnkbe. Dubei hasonló értékű kosárral gyorsan válaszolt, Varga közelije után pedig megint vezettünk (24–25). Egy újabb 6–0-ás hazai rohanás után ötpontos hátrányban voltunk. A félidő utolsó perceiben sem nagyon tudtunk betalálni, így nem tudtunk közelebb kerülni. Két negyedet követően a házigazdák nyolcpontos előnyben voltak (38–30).

Alighanem hasznosan töltöttük el a pihenőt az öltözőben, ugyanis a második félidőt parádésan kezdtük, az első három és fél percet 12–2-re nyertük, időt is kért Völgyi Péter. Bernáth egy triplával jelezte, hogy nem szeretnék átadni a meccs irányítását csapatunknak. A folytatásban így fej fej mellett haladt a két együttes, a zárószakasz előtt nem sokkal viszont négy ponttal vezetett a DVTK, az utolsó tíz percnek is ekkora hátrányban mentünk neki (51–47).

Ennek legelején Ellenberget faultolták, amerikai irányítónk be is dobta a büntetőket, de Garbin gyorsan válaszolt. Nem változott a játék képe, a DVTK tartotta 4–6 pontos előnyét, sőt, Garbin hármasa, majd Guirantes duplája után már 60–51 volt a javukra. Érthető volt Cziczás László időkérése, ami után Ellenberg kosarával folytatódott a mérkőzés, tovább zárkózni azonban nem tudtunk. Az utolsó négy perc előtt 64–53-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az újabb időkérésünk után Ellenberg kipontozódott, Garbin trojkájával pedig gyakorlatilag eldőlt a találkozó.

A párharc 1–1-re áll, a mindent eldöntő találkozó szerdán 18 órakor kezdődik majd a győri egyetemi csarnokban.

Cziczás László: A DVTK megérdemelten egyenlített, gratulálok a hazaiaknak. A vereségünk fő oka az atmoszféra volt, férfimeccsen is ritka az ilyen hangulat, sajnos ennek hatása alá kerültünk, megbénított bennünket, emellett nem voltunk elég kemények, ezen mindenképpen változtatni kell szerdára. Azt egyébként nagy dolognak tartom, hogy három meccsen dől el a párharc, ez önmagában szép teljesítmény csapatunktól.

Sabina Oroszová: Sem védekezésben, sem támadásban nem voltunk elég élesek. Ezúttal nem úgy ment a játék, ahogyan Győrben. Sok labdavesztésünk volt. Szerdára sokat kell keményedni védekezésben, ha be akarunk jutni a döntőbe.

Fotó: Vajda János