Elkészítették a női Killik László Magyar Kupa nyolcas döntőjének sorsolását. Az már köztudott volt, hogy a sorozatot nem a hagyományos formában, három nap alatt rendezik meg, hanem minden egyes játéknap után egy nap szünet lesz. Ennek oka, hogy a koronavírus-járvány miatt most nem költöznek össze a csapatok, hanem a saját mérkőzése után mindenki hazautazik. Éppen ezért a helyszínt is ez határozta meg, így esett a választás a BEAC csarnokára, hiszen Budapest gyakorlatilag mindegyik csapatnak fél úton van.

Ami a sorsolást illeti, a két megye csapat, a címvédő Sopron Basket és az UNI Győr MÉLY-Út elkerülte egymást, az ágrajz szerint ők legfeljebb csak a döntőben – legrosszabb esetben a bronzmérkőzésen – találkozhatnak egymással. Viszont a soproniakra a négy között a Szekszárd várhat. Ez a két csapat az elmúlt években rendre a döntőben csapott össze egymással.

Egy hely még kiadó a nyolcból, a Vasas és a TFSE-MTK február 10-én vívja a bajnokiját, a győztes lesz ott a Magyar Kupában. A kiírás szerint az első 11 forduló eredménye alapján összeállított rangsor számít, és ez a meccs még abból az időszakból maradt el.

A negyeddöntőket február 24-én játsszák, 13 órakor rendezik a Cegléd–PEAC-Pécs, 15.30-kor az UNI Győr–DVTK, 18-kor a Vasas vagy TFSE-MTK–Szekszárd, míg 20.30-kor a Csata–Sopron Basket találkozót. A február 26-i elődöntőben 15 órakor kezdődik majd az első elődöntő (Cegléd/PEAC-Pécs–UNI Győr/DVTK), 17.30-kor pedig a második (Vasas/TFSE-MTK/Szekszárd–Csata/Sopron Basket). Február 28-án 17 órakor lesz a bronzmeccs, míg a döntőben 19.50-kor dobják majd fel a labdát.