Vasárnap 17 órakor csapatunk a Ludovika-Csata vendége lesz az NB I 5. fordulójában. Érdekesség, hogy első felkészülési meccsünket a nyáron éppen a fővárosiak ellen játszottuk, akkor 85–76-ra győztünk, de még egyik gárda kerete sem volt teljes.

 

A Csata a nyáron jelentősen átalakult. Tursics Krisztián együttesében új játékos lesz a két éve még nálunk szereplő Barnai Judit (a BEAC-tól érkezik), a szintén exgyőri Czank Tímea (BEAC), Jáhni Zsófia (PINKK), Boros Berta (BEAC) és Szabó Fanni (Cegléd). A csapatban két légiós szerepel: az amerikai Sam Fuehring az 5-ös, a szintén amerikai Jaelyn Brown a 2-es és a 3-as poszton vehető számításba.

 

A fővárosiak a bajnokságban eddig 2 győzelemmel és 2 vereséggel állnak, szoros csatában maradtak alul a Vasas (56–58) és a TFSE (83–85) otthonában, hazai környezetben nehezebben verték a BKG Szigetszentmiklóst (64–60) és könnyebben a PINKK-et (111–52), viszont az Európa-kupában nem jutottak be a csoportkörbe, ugyanis az izraeli Ramat Hasaron oda-vissza megverte Tursics Krisztián együttesét.

 

A Csatával a múltban eddig összesen nyolc tétmérkőzést játszottunk, ötször mi győztünk, háromszor az ellenfelünk. Győrben a négy bajnokiból csak egyet veszítettünk el, a 2019/20-as szezonban 76–74-re. Idegenben 2–2 a győzelem–vereség mutatónk, de érdekesség, hogy a legnagyobb különbségű vereségünk (62–84) és a legsimább sikerünk (90–57) is a Ludovika Arénában volt. Utóbbit a tavalyi szezon végén arattuk.

 

Ami csapatunkat illeti, mi jó formában vagyunk, eddig valamennyi bajnokinkat megnyertük, ráadásul – bár időnként azért hullámzott a teljesítményünk – magabiztosan. A cél most is a két pont megszerzése, illetve az, hogy védekezésben előbbre tudjunk lépni.

 

Cziczás László vezetőedző így várja a mérkőzést: „Hazai pályán rendkívül veszélyes csapat a Csata, nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de tisztességgel felkészültünk. A hazaiak kiváló légiósokkal, magyar válogatottakkal rendelkeznek. Nálunk ugyanakkor még mindig kérdéses Mompremier játéka. Vele vagy nélküle azonban nem is lehet más a célunk, mint a győzelem.”