Csütörtökön 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr a Vasas Akadémiát fogadja a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A korábbi években rendre nyolcas döntőt rendeztek az MK-ban, idéntől viszont változik a lebonyolítás, csak négyes döntő lesz, a nyolc között korábban kell sikerrel megvívnia egy párharcot az oda bejutni szándékozó csapatoknak. A torna elődöntőit március 9-én, a bronzmeccset és a döntőt pedig március 10-én rendezik Sopronban.

 

Ami nem változott: az alapszakasz első körének első nyolc csapata jutott be, és az ott előkelőbb helyen végzett együttes a pályaválasztó. Ennek köszönhetően most Győrben fogadhatjuk a Vasast, melyet a bajnokságban kétszer már legyőztünk, de egyik találkozó sem volt sétagalopp. Az egyetemi csarnokban 93–85-re vertük a fővárosi alakulatot, idegenben 80–74 lett a javunkra.

A Vasas elleni mérlegünk egyébként nyomasztó, hiszen az eddigi 36 meccsből 35-öt mi nyertünk, és mindössze egyszer maradtunk alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74). Ellenfelünk akkori edzője Földi Attila, a miénk Milos Pavlovic volt. A szerb trénernek az volt az utolsó meccse a kispadunkon. Azóta Pavlovic a Vasas edzője lett, míg Földi Attila most nálunk másodedző Cziczás László mellett.

 

A Vasas kerete az előző szezonhoz képest némileg változott. Bach Boglárka éppen hozzánk igazolt, de távozott Pusztai Petra és Dúl Terka is, a tengerentúlról két kosárlabdázó érkezett: a texasi születésű, az elmúlt szezont Dél-Amerikában játszó Katrina Pardee, valamint a New York-i magas ember, Shaquilla Nunn.

 

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban: „Esélyesként várhatjuk a mérkőzést, és bízom benne, hogy sikerrel is vesszük az akadályt, bejutunk a Magyar Kupa négyes döntőjébe, hiszen szeretnénk ott lenni a soproni végjátékban. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű feladat, mindkét bajnokin megmutatta a Vasas, hogy veszélyes csapat, de hiszem, hogy harmadszor is le tudjuk őket győzni.”