Csapatunk, a SERCO UNI Győr szombaton 17 órakor, az egyetemi csarnokban a Cegléd ellen kezdi meg a női NB I alapszakaszának második körét. A nyitókörben magabiztos, 77–55-ös győzelmet arattunk Albertirsán, a Cegléd ideiglenes otthonában.

 

A Cegléd ellen nyomasztó a fölényünk, az eddig 41 mérkőzésből 33-szor mi örülhettünk a két pontnak, ellenfelünk 8-szor győzött. A legnagyobb sikerünk 85(!) pontos (2009/10: Cegléd–SEAT Lami-Véd Győr 33–118). A legnagyobb különbségű vereségünket a 2017/18-as szezonban Győrben szenvedtük el, a ceglédiek 83–69-re verték Győrben az akkor CMB Cargo-UNI Győr néven futó csapatunkat. Érdekesség, hogy akkor a Cegléd vezetőedzőjét úgy hívták: Cziczás László.

 

A szakember most a mi kispadunkon ül, irányításával eddig jól szerepelnek lányaink, hiszen a bajnokság első felét tíz győzelemmel és egy vereséggel holtversenyben a Sopron Baskettel az első-második helyen zártuk. Egyetlen vereségünket éppen a címvédő soproniak ellen szenvedtük el. Az Európa-kupában sem szerepeltünk rosszul, hiszen csoportelsőként jutottunk tovább, a négy győzelem mellett kétszer kikaptunk, mindkét alkalommal a litván Kibirkstistől. A második fiaskót éppen most szerdán szenvedtük el, ami azt jelenti, hogy a 32 továbbjutó csapat közül a 20. helyen végeztünk, így az egyeneses kiesése párharcban majd a török Galatasarayjal találkozunk.

Addig azonban még hátravan a most szombati, Cegléd elleni bajnoki, erre készült az elmúlt két napban a csapat. Az előjelek egyébként nem túl jók, hiszen az EK-meccsen előbb Ruff-Nagy Dóra, majd Aaryn Ellenberg is megsérült.

 

„Egyelőre nem tudni, pályára léphetnek-e szombaton. Feleslegesen kockáztatni nem szeretnénk. Akárhogyan is, nyerni szeretnénk, hogy itthon szépen zárjuk az esztendőt. Bízom benne, minél több szurkolónk kilátogat majd a találkozóra, és arra kérjük őket, hogy ezt karácsonyi pulóverben tegyék. Varázsoljunk egy kis ünnepi hangulatot a lelátóra. A csapat mindent megtesz azért, hogy újabb két ponttal örvendeztesse meg Szenteste előtt egy héttel minden szimpatizánsunkat” – mondta Cziczás László vezetőedző.