Szekszárd–UNI Győr MÉLY-ÚT 90–75 (20–16, 26–16, 20–15, 24–28)

Szekszárd, női NB I, elődöntő, 2. mérkőzés, zárt kapuk mögött.

V.: Kapitány, Tóth C., dr. Mészáros.

Szekszárd: Studer 2, FRISKOVEC 11/9, MCCALL 16, BONNER 15/3, GOREE 17/3. Cs.: KRNJIC 11, Bálint 14/6, Theodoreán, Zele 4, Miklós. Edző: Djokic Zeljko.

UNI Győr: KIESEL 20/3, Dubei 11/9, Weninger 2, Török Á. 7/3, MOMPREMIER 17. Cs.: DOMBAI 11/9, Lass 7/3, Barnai, Varga Zs. Edző: Iványi Dalma.

A párharc végeredménye: 2–0 a Szekszárdnak.

Hasonlóan alakult az elődöntő második felvonásának első félideje, mint a szerdai, győri meccsen. A Szekszárd kezdett jobban, 11–4-re ellépett az elején, de aztán rendeztük a sorokat, és kiegyenlítetté tettük a mérkőzést. Kiesel hármasával két pontra feljöttünk, de aztán megint nőtt a különbség, amiből ismét sikerült faragni. A játékrész végén Friskovec dobott egy hármast, de Mompremier sikeres középtávolival zárta a szakaszt (20–16). Mint ismeretes, két napja 20–17 volt a tolnaiaknak tíz perc játék után.

Győrben a második negyedben épített ki nagyobb előnyt Djokic Zeljko csapata, akkor 21–8-ra nyerte a szakaszt. Most is ez történt, bár Lass triplája után csak egy pont volt a hátrányunk (24–23), de pár perc múlva a lélektani tíz ponton kívülre kerültünk (36–25), amit aztán még meg is toldott a Szekszárd (44–28). A félidő végjátéka egy kicsivel nekünk sikerült jobban, így is 14 pont volt a differencia (46–32). Győrben ugyanekkor 41–25 volt a rivális javára.

A második félidőt szerdán megnyertük, ám most nem kezdtünk jól a fordulás után. A hazaiak 7–2-vel nyitották a harmadik negyedet, így elég korán kikérte idejét Iványi Dalma. Arra jók voltak vezetőedzőnk szavai, hogy a húsz pont körül állandósuljon a különbség, bár nagyon igyekezett, küzdött a csapat, a Szekszárd valamennyi felzárkózási kísérletünket visszaverte. A zárónegyed előtt 66–47 volt a hazaiak javára.

Az utolsó felvonásban Kiesel büntetői jelentették az első pontokat, amire Bálint triplával válaszolt. A második trojkája Dubei és Dombai hármasa közé ékelődött be (72–55). Elkaptuk a fonalat, Török hármasával tovább zárkóztunk (74–62). Közelebb nem tudtunk kerülni, mert kosárra rendre kosárral válaszolt a Szekszárd. A véghajrának 84–71-es hazai vezetéssel mentünk bele, fordulat már nem következett be, csapatunk összességében jól küzdött, de nem tudta kiharcolni a harmadik mérkőzést. Mindez azt jelenti, hogy a folytatásban a Sopron Basket–DVTK párharc vesztesével a bronzéremért játszhatunk.

Iványi Dalma: – Sajnálom, hogy kikaptunk, egy álommal lettünk szegényebbek. Bár tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, azért rossz érzés kikapni, hiába küzdöttünk mindkét meccsen nagyot. Azért vagyok szomorú, mert ugyan sok szép dolog jellemezte a játékunkat védekezésben és támadásban is, de sok apró hiba is volt, amit a Szekszárd rutinosabb játékosai révén kihasznált. A szívünk vitt előre bennünket, de ez most kevés volt. Megyünk a harmadik helyért, most egy kevés pihenő jön, majd szeretnénk kicsit frissíteni a csapatot. Hétfőtől megkezdjük a közvetlen felkészülést a bronzmeccsre. Bízom benne, hogy motiváltak leszünk, és mindent beleadunk abban a párharcban is, hogy szép legyen a szezon vége.