Szerdán 18 órakor csapatunk, a SERCO UNI Győr az ELTE-BEAC-Újbuda vendégeként lép pályára a női NB I-ben.

 

A fővárosiak új edzővel, Mészárosné Kovács Andreával vágtak neki a szezonnak. A játékoskeretben is történtek változások. Új igazolás Angyal Barbara (a BKG-tól érkezett), Tóth Franka (ő visszatért a csapathoz a DVTK-tól), Radócz Fanni (a Vasastól), Milkovics Réka (kölcsönben klubunktól, az UNI Győrtől), Benke Sára (a BKG-tól), a horvát Ana Vojtulek és az amerikai Morgan Green.

 

Az egyetemi gárda a bajnokság nyitókörében hatalmas bravúrt ért el: hazai környezetben 71–66-ra legyőzte a legutóbbi ezüstérmest, a Szekszárd gárdáját, és utána sem szerepelt rosszul. Jelenleg hat győzelemmel és hat vereséggel a hatodik helyen áll.

A BEAC elleni mérlegünk döntő fölényt mutat – a 31 bajnokiból 27-et nyertünk, emellett van még egy Magyar Kupa-sikerünk is ellenük –, az idei bajnokság 2. fordulójában 104–85-re győztük le a fővárosiakat. A rekordgyőzelmünk az egyetemi csapat ellen 64 pontos volt (2009/10: SEAT Lami-Véd Győr–BEAC 108–44), míg a legnagyobb vereséget tavaly szenvedtük el tőlük: bő egy éve 87–65-re kaptunk ki a BEAC-tól Győrben.

 

Csapatunk a bajnokságban eddig mindössze egyszer veszített – a címvédő Sopron Basket otthonában –, míg az Európa-kupából csoportelsőként jutottunk tovább. A legutóbbi meccsünkön Aaryn Ellenberg és Ruff-Nagy Dóra is hiányzott sérülés miatt, játékuk kérdéses szerda este is. Akár velük, akár nélkülük, a célunk, hogy begyűjtsük az újabb két pontot, és szépen zárjuk le az évet.

 

Cziczás László vezetőedző is így várja a találkozót: „Finoman szólva sem lesz egyszerű dolgunk a BEAC otthonában, de mindent megteszünk azért, hogy győzzünk, hiszen az eddigi menetelésünk akkor ér csak igazán sokat, ha az ilyen találkozókon nem botlunk.”

Fotó: Krizsán Csaba